Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bída filosofie

30. 4. 2012

Představte si, jak asi debatují kostelní myši nad tím, co se v neděli v kostele děje. Lidi by se nad tím smíchy ohýbali, zrovna jak se smíchy ohýbá Stvořitel, když na to kouká. Že Stvořitel není? Chyba úsudku, někdo nás stvořit musel, náhoda neexistuje ani ve vědeckém světě. Náhoda je pouze nepoznaná zákonitost.
Co je to vlastně člověk a co je to lidské poznávání? O tom filosofové neradi hovoří. Museli by přiznat to, co řekl klasik filosofie – Vím, že nic nevím. Ano, inteligenci máme nepatrnou. Skoro nikdo nechápe teorii relativity, vůbec nikdo šílenou kvantovou mechaniku. Ta nám mimochodem vědecky dokazuje, že naše chápání reality je naprosto iluzorní. http://cs.wikipedia.org/wiki/Kvantov%C3%A1_mechanika Pročtete si aspon kapitolku Hlavní rozdíly mezi klasickou a kvantovou mechanikou. Hrozné čtení.
A nyní, ta namyšlená nula zvaná člověk, by chtěla říkat, zda jsme něčí představou či ne. Jak by na to mohla přijít? Sama nemá šanci, musel by jí to někdo říci. Někdo daleko chytřejší. To by se ho ale musela chtít zeptat, ale proč by to dělala?? Jen by si nabourala své pracně vytvořené názory, svou chloubu a viděla by, že je skutečně nekonečně malá nula. Že nikdo chytřejší není? A co naše intuice? Chce o ní někdo něco vědět? Já pochybuji. I psychologové o ní nevědí zhola nic.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Intuice Ale už Platon o ní dobře věděl…
Jen málo lidí chtělo vědět a proto ví. Ano, jsme představou, ale film Matrix je plný chyb a nikdo se nesnaží pochopit jak to je. Nedělám si iluze, dělám v téhle branži už moc dlouho.

 

Náhledy fotografií ze složky ukázka obrazů

 

 


Poslední fotografie


Kontakt



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 4
Celkem: 74311
Měsíc: 1442
Den: 98