Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co všechno ovlivňuje trip

Co všechno ovlivňuje trip? Nedělám si iluze, že to bude přijato, už mnoho let se marně snažím prosadit odbornost v psychonautice, ale je to marné, marné, marné…

V IT je každý odborník, ale v psychonautice je to naopak. Vždyť ani díla patronů psychonautiky Grofa, McKenny atd. tu nikdo nerozebírá, nekomentuje. Důvod je mi jasný, ale ten tu nebudu rozebírat.

Zkušenosti mám, za 32 let praxe jsem měl 266 tripů a v naší skupině je to už dost nad tisíc, všechny máme zdokumentované. Plus mínus to máme všichni dost podobné. Měli jsme řadu přednášek, vydali pár knih.

A to se zabýváme pouze rozšířeným vědomím, což je jen malá část psychonautiky. Léčením, využitím v umění atd. se vůbec nezabýváme.

V podstatě totiž v tripu záleží úplně na všem. Na velikosti dávky, ale jen málo na druhu psychedelika. Podstatou tripu je totiž trans, látky jsou pouhé jeho zesilovače. Proto funguje i holotropko, bubnování a i flashback.

Nejvíc záleží na tom jací jsme a oč máme zájem. Stačí přesvědčení že ta či ona látka má ten a ten účinek a ono se to stane. Proto nám funguje tráva stejně jako lysohlávky, N-boom či Meo-DMT. Liší se jen síla, doba náběhu tripu a délka tripu.

Pak je důležitá metoda tripu. S kým ho děláme, jak postupujeme, zda použijeme hudbu a jakou, to mě naučili na holotropku před 32 lety. Každý z nás má určitý osvědčený rituál tripu. Trip se dá ovlivnit před ním, ale i v něm.

To vše se ví, ale je tu ještě jeden silný hráč, který to nakonec všecko režíruje a i nám trip hraje… Vím, že se vám to nelíbí, ale je to prostě tak. Trip si rozhodně neděláme sami. Zvlášť ne ten s rozšířeným vědomím, na to prostě nemáme schopnosti.

Proto se tomu říká rozšířené vědomí. Kam asi? Samozřejmě do intuice a ta nám ten trip zařídí jako herec a režisér i s vizemi a pocity, které rozhodně nejsou z lidského světa…

Kdo se bojí badtripu, má důvod. V tripu můžeme zažít to nejkrásnější, ale i to nejhorší co může existovat. A kdo si myslí, že mohu ovlivnit, zda ho dostanu nebo ne, tak se mýlí. Právě to ten režisér tripu sám určí a já s tím nic nesvedu.

Kdybych v badtripu, kde mi ukazuje jak to v Životě opravdu chodí, a já chtěl extatický, tak ho prostě nedostanu… Jen mi řekne, že tak je to pro mne nejlepší. Psychonautika není selanka...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Kontakt



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 74437
Měsíc: 1521
Den: 98