Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky mystiky

13. 11. 2019

Vždy mne udivovalo, že čím déle a podrobněji popisuji mystiku, tím větší odpor se u posluchačů zvedá. A je jedno, zda jsou věřící či nevěřící. Dlouho jsem nedovedl pochopit všecky souvislosti.

Ostatně není to nic nového, na odpor se stavěli už prorokům, Kristovi i Jeho skutečným následovníkům, což jim i prorokoval.

Není to jen projev ateizmu. Ověřil jsem si mnohokrát, že když hovořím o rozvoji intuice, kterou nikdo nezpochybňuje, je všeobecné odmítnutí nakonec stejně intenzivní! Často se popírají i schopnosti senzibilů, zejména jasnovidců. Léčitelů ovšem ne, ti jsou akceptováni mnoha lidmi, protože je potřebují

Je zajímavá souvislost s kouzelníky, iluzionisty či mentalisty. Jistě znají mnoho šikovných triků, ale mnohé jejich kousky rozhodně triky nejsou. Skutečně porušují fyzikální zákony, v některých dokonce dopředu znají budoucnost!

Pozoruhodné je, že to nikdo nekonstatuje. Jen se diví, pokládají to za trik a stále hledají nějaké vysvětlení, které však nikdy nenajdou. Přitom by to měli označit jako zázrak, ale tomu se vždy vyhnou. Jak tyto schopnosti vysvětlit?

Nikdo to nepřizná, ale důvod je v tom, že tyto skutečnosti ničí to nejcennější co mají. Jejich základní pohled na realitu. Materialistické chápání světa.

Pokud by tyto jevy přijali, museli by odstranit své zažité představy a vybudovat úplně jiné, k čemuž nemají ani nejmenší chuť. Panicky se bojí nového neznámého a proto ho odmítají apriori. Vymýšlejí si důvody, ač jsou zjevně nesmyslné.

Jsou totiž ochotní přijmout jen málo a to se jim i dostává. Náboženství formou pohádky a magie jako trik. Jen velice pomalu a mnoha oklikami se posouvají v poznávání nekonečně složité Reality.

Nedá se s tím nic dělat. Vysvětlovat přímo tzv.nadpřirozené schopnosti způsobuje vždy jen to, že se zablokují ve svých materialistických představách.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Kontakt



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 74462
Měsíc: 1472
Den: 88